maandag, 13 juli 2015 16:09

ArtFactory

ArtFactory gaat op zoek naar je creatieve talenten!

Enter de wereld van Digitale Kunst - ArtFactory is een talentenstroom waar je onderzoek doet naar je creatieve talenten in moderne multimedia. Bijvoorbeeld: Waar ben je goed in? Wat wil je leren? Kun je kritiek geven en ontvangen? Wat is vormgeven?

Art Factory: voor alle leerlingen toegankelijk

Hoe werkt dat in de praktijk?

Een keer in de week ben je een dagdeel van 4 uur bezig met ArtFactory. Het hele jaar door maak je kennis met de volgende onderdelen: animatie maken, webpagina ontwerpen, muziek samplen, 3d tekenen, filmen, fotografie en mediawijsheid. Soms werk je alleen en een andere keer in groepjes, dat verschilt per opdracht.

Op onze school wordt er ook drama, muziek en beeldende vorming gegeven. Het kunstvak ArtFactory is een nieuw

vak waar je op een hele andere manier naar kunst gaat kijken. Je gaat namelijk je verdiepen in multimedia. En zo kom je ook makkelijker in aanraking met actuele kunst.Er zijn vijf kerndoelen, deze gaan kort gezegd over produceren, presenteren, beleven, verslag leggen en reflecteren en deze worden verwerkt in een beoordeling. De beoordeling zie je terug in een portfolio – een soort dossier van jezelf - dat elk jaar wordt aangevuld.

De talentstroom ArtFactory laat daadwerkelijk zien dat je jouw talenten gebruikt, onderzoekt, ontdekt en uitbuit: Exposure. Je zet jouw talent om in actie, een plan, een project. Dit project is voor iedereen zichtbaar: leerlingen, ouders en geïnteresseerden. Op de website van school kun je jouw ontwikkeling en die van de andere leerlingen zien en volgen.

Leerjaar 1

Dat is een vaardigheidsjaar (snuffelidee).

• Je komt met de volgende onderwerpen in aanraking:
  • Je maakt kennis met het ontwerpen en vormgeven van een eigen webpagina.
  • Je regisseert een kort filmpje.
  • Je ontwerpt een animatie.
  • Je maakt samples van muziekfragmenten om zo een nieuwe track te maken.
  • Je fotografeert en bewerkt beelden.
  • Al deze onderwerpen zijn terug te zien in een persoonlijk portfolio.

Verdieping: Hoe beschermd ben je als internet gebruiker, hoe kijk je naar jezelf en anderen, hoe kijk je naar beelden, wat is waar en wat niet, wat doet het met je, waar moet je voor oppassen?

Leerjaar 2

In het tweede jaar heb je al een aantal basisvaardigheden onder de knie en gaan we met projecten beginnen. Deze projecten worden geselecteerd door de docent. Bijvoorbeeld tracks maken en beelden ontwerpen die bij de track passen. Het kan een clip worden, al of niet in combinatie met een lichtontwerp. Je presenteert dit op een schoolfeest als VJ. Andere voorbeelden zijn meedoen aan wedstrijden die met design te maken hebben, insturen van muziekclips, games ontwerpen en storyboard  tekenen voor een film. Daarnaast werk je verder aan jouw basisvaardigheden en ga je je meer toeleggen op de kwaliteit van het product.

Verdieping: Elkaars werk bespreken, omgaan met kritiek, leren luisteren, beargumenteren, werk van kunstenaars bespreken (bijvoorbeeld films, YouTube, muziek, webdesign).

Leerjaar 3

In dit leerjaar ben je zelfstandiger geworden en weet je wat jouw kwaliteiten zijn. Je mag zelf een project in overleg met de docent uitzoeken. Er is ook een mogelijkheid om in een groepje te gaan samenwerken. Je werkt naar een eindpresentatie toe.

Verdieping: Je gaat op stage bij een academie, hogeschool of bedrijf. En je gaat de eerstejaars leerlingen af en toe begeleiden.

Meer in deze categorie: « Fast Lane English Sports »