maandag, 13 juli 2015 16:00

Fast Lane English

Fast Lane English bereidt je voor op internationaal studeren!

Fast Lane English diploma in 5 jaar!

Steeds meer Nederlandse studies gebruiken boeken in het Engels. Steeds meer Nederlandse universiteiten bieden studies aan in het Engels. Steeds meer Nederlandse studenten gaan in het buitenland studeren. Steeds meer buitenlandse studenten komen naar Nederlandse universiteiten en gebruiken Engels als voertaal.

Op het Fortes Lyceum vinden wij Engels erg belangrijk, maar ook heel erg leuk. Als je vanaf de eerste klas atheneum Fast Lane English volgt, krijg je twee uur extra Engels in de week. We vullen deze extra lessen met veel leuke opdrachten, waarbij we ook veel Engels zullen spreken, luisteren, lezen en schrijven. We gaan Engels toneelspelen, een Fast Lane krant maken en veel leren over de cultuur en gewoonten in Engelstalige landen. We zullen ook jaarlijkse bezoeken brengen aan verschillende plaatsen in Groot-Brittannië.

We gaan dus sneller en meer Engels leren. Het einddoel is namelijk het Cambridge Proficiency in English examen in 6 atheneum. Dat is het hoogst haalbare examen van de Cambridge serie. Dit diploma staat internationaal hoog aangeschreven en wordt ook wereldwijd erkend. Wanneer je slaagt, word je wat taalvaardigheid betreft zonder meer aangenomen op een Engelstalige universiteit.

Fast Lane English: voor leerlingen met advies Atheneum

English is everywhere! - Television, music, websites, magazines, etc.

• Engels als tweede voertaal
  • Fast Lane English is een vorm van Versterkt Talenonderwijs (VTO)
  • Theoretische kennis, o.a. grammatica ondersteund met activiteiten

Lesprogramma Fast Lane English:

Onderbouw

• Eerste leerjaar: voorbereidingsjaar - met Engels als voertaal
  • Tweede leerjaar: Verdiepend programma
  • Derde leerjaar: Voorbereiding op examen First Certificate English (FCE)

Bovenbouw

• Begin vijfde leerjaar: Cambridge Advanced English (CAE)
  • Halverwege het zesde leerjaar: Cambridge Proficiency English (CPE)
    • Internationaal gericht en geëxamineerd door Cambridge te Utrecht