maandag, 13 juli 2015 16:18

Sports

Hoe sportief ben jij?

Sporten buiten de gymzaal

Heb je een redelijke bewegingsvaardigheid, een goede sportieve instelling en een brede interesse in sport, dan is de sportklas echt iets voor jou. De sportklas is dus niet speciaal voor topsporters! Prestaties zijn wel van belang, maar wij vinden dat interesse, motivatie en het leren van vaardigheden als samenwerken, omgaan met verschillen en presenteren zeker zo belangrijk zijn.

De talentenstroom Sports is een speciale klas waarin, naast leren, sport een belangrijke plaats inneemt. Je krijgt naast de reguliere gymlessen op school extra sportles. In deze extra lessen ga je met je klas sporten en bewegen. Je moet hierbij denken aan bijvoorbeeld klimmen, dansen, waterskiën of mountainbiken.

Bij een activiteit kunnen trainers en coaches van buiten school ingeschakeld worden om een bepaalde sport extra onder de aandacht te brengen. Doel van deze activiteit is het verder uitdiepen van reeds behandelde lesstof en het kennismaken met minder bekende of op school moeilijk te beoefenen sporten.

Enthousiasme en motivatie zijn belangrijke kwalificaties. Iedereen kan zich voor onze talentenstroom inschrijven. Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven dat je in de sportklas wilt. Nadat je bent aangenomen op het Fortes Lyceum, bepalen we of je geschikt bent voor de sportklas.Voor alle klassen streven we naar een evenwichtige verdeling tussen mavo,havo en atheneum leerlingen. Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, moeten we selecteren.Eventueel nodigen we je uit voor een gesprek.

Sports: voor leerlingen met advies mavo, havo of atheneum.

Meer weten over Sports? mail dan naar dhr. A. Cusell of mevr. J. Broekema: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lesprogramma

Eerste leerjaar:

Er zullen verschillende sporten worden aangeboden: mountainbiken, klimmen, skiën, schaatsen, dansen, spinnen, cardio'en en waterskiën/ wakeboarden. Diverse clinics.

Tweede leerjaar:

We gaan dit jaar: zeilen, waterskiën/ wakeboarden, mountainbiken, klimmen en judo'en. Judo wordt gegeven op een judo-school en het doel is om je gele band te halen met bijbehorend diploma.

Derde leerjaar:

In dit leerjaar gaan we drie dagen skiën in Winterberg en drie dagen survivalen in de Ardennen. Je leert een kompas te gebruiken en we gaan verder met fietsen en klimmen. Weet je het klimmen succesvol af te sluiten dan kun je je klimvaardigheids bewijs verdienen.

De talentstroom Sports wordt uiteraard betaald uit het budget van de school. Maar de extra activiteiten kosten geld en daarom wordt er een bijdrage per schooljaar gevraagd.

Meer in deze categorie: « ArtFactory Gezonde kantine »